Fiks med Rose: Stekt ris med ananas

Fiks med Rose: Stekt ris med ananas

Kombinasjonen av sprø grønnsaker, hjertevarm ris og den søte tonen fra ananas gjør denne retten til en smaksopplevelse uten like. La deg fortrylle av Frank Rosins ekspertise og lidenskap for kjøkkenet!
Kombinasjonen av sprø grønnsaker, hjertevarm ris og den søte tonen fra ananas gjør denne retten til en smaksopplevelse uten like. La deg fortrylle av Frank Rosins ekspertise og lidenskap for kjøkkenet!

Stekt ris i ananas-skall. Denne retten er ikke bare en visuell høydepunkt, men skjemmer også bort med en fascinerende kombinasjon av smaker og teksturer.

Du trenger:

Ananas
Sjalottløk
Hvitløk
Kokt ris
Salt og pepper
Vårløk
Gulrøtter
Rød paprika
Cashewnøtter
Erter
Chiliflak
Soyasaus
Fersk koriander (til dekorasjon)
Slik gjør du:

Start med å ta en fersk ananas og skjær den i midten på langs. Tøm deretter ananasen for fruktkjøtt for å få en vakker skål som senere fungerer som tallerken. Denne originale presentasjonen gir ikke bare retten et eksotisk preg, men er også en skikkelig blikkfang på bordet.

Varm opp en stekepanne med litt olje over middels varme og stek finhakket sjalottløk og hvitløk til de er gylne. Tilsett den ferdigkokte risen og stek den på høy varme til den blir lett gylden. Smak til med litt salt og pepper for å fremheve risens fulle smak.

Samtidig varmer du opp en annen stekepanne med litt olje og tilsetter løk, vårløk, hvitløk, gulrøtter og rød paprika. Ved å steke dem får de en sprø konsistens og frigjør aromaene på en fantastisk måte.

For å tilføre ekstra smaksdimensjon til retten tilsetter du cashewnøtter, erter og chiliflak og steker det i ytterligere 2-3 minutter sammen med grønnsakene. Nøttene gir en herlig knasende konsistens, mens chiliflakene tilfører en frisk krydret smak.

Nå blander du den stekte risen med grønnsakene i pannen og rører alt godt sammen. Ved å tilsette soyasaus får ingrediensene en krydret og aromatisk smak som perfekt rundes av. Det er viktig å smake til risen og eventuelt tilsette litt ekstra soyasaus, salt eller pepper for å tilpasse smaken individuelt.

Nå er øyeblikket kommet for å servere retten. Ta den forberedte ananas-skålen og fyll den med den deilige ris-grønnsaksblandingen fra pannen. Ved å trykke lett sørger du for at risen holder seg i skålen samtidig som den blir presentert på en appetittvekkende måte.

Fullføringen av dette kunstverket ligger i den nøye dekorasjonen. Med fersk koriander og noen chiliflak gir du retten et elegant og fargerikt preg.

Vi ses neste gjeng!